photo 2020-10-23 19-31-35

عضو هیئت علمی پژوهشکده فرهنگ‌پژوهی دانشگاه علامه طباطبایی: دانشگاه بستر مناسبی برای ایجاد همدلی است

در هفته بیست و دوم برنامه نشست ایده دانشگاه، جلسه‌ای با موضوع تجربه فعالیت‌های دانشگاه علامه طباطبائی، در ارتباط با مهاجران اهل افغانستان در ایران و ارتباط با جامعه دانشگاهی برگزار شد. در این نشست، درخصوص لزوم برقراری پیوستگی بین جوامع برای رسیدن به همدلی و وحدت صحبت شد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد، بیست و دومین نشست ایده دانشگاه با حضور سرکار خانم رز فضلی، عضو هیئت علمی پژوهشکده فرهنگ‌پژوهی دانشگاه علامه طباطبایی، در تاریخ پنجشنبه ۱ آبان ماه ۱۳۹۹ برگزار شد.
رز فضلی در خصوص گسترش پیوندها بین جوامع تصریح کرد: دین و مذهب و پیشینه تاریخی مشترک دیگر کافی نیست، باید پیوندها را گسترش داد. همدلی ویژگی‌ای است که می‌تواند از طریق فهم احساسات دیگری در انسان رشد کند.
وی افزود: باید به بررسی علت نزول همدلی و هم‌حسی پرداخت. طبقه‌بندی‌های ذهنمان، از جمله تمایز بین ما و آنها را تغییر داده و با تبدیل ما و آنها به من و تو، گروه‌هایی از مشترکات ملموس تشکیل دهیم.
سپس این عضو هیئت علمی پژوهشکده فرهنگ‌پژوهی دانشگاه علامه طباطبایی، به توضیح تجربه‌های علمی این دانشگاه پرداخت: پاییز سال ۹۷ عده‌ای از دانشجویان دکتری اهل افغانستان ایده‌ای را مطرح کردند؛ که آن تاسیس مرکز توسعه سلامت روان ویژه مهاجران افغان در تهران بود. ما شروع به پیگیری این‌ همکاری کردیم تا اینکه اوایل مرداد ۹۸ این مرکز تاسیس و خدمات گسترده‌ای برای مهاجران انجام شد.
ایشان درپایان به بیان پیشنهاداتی برای دانشگاه فردوسی پرداخت: ایجاد هم‌حسی به عنوان چسب پیوند دهنده افراد، تجربه گروه‌هایی است که اهداف مشترکی انجام می‌دهند. دانشگاه بستر مناسبی برای تبدیل من به ما و ایجاد همدلی است. این بازتعریف کمک می‌کند که پروسه همدلی با تمرکز به تفاوت‌ها ایجاد شود‌. گروه های مختلف در دانشگاه می‌توانند نماینده گفتگوهای کلان باشند.

خبرنگار: شهرزاد شیرازی

@culturalpolicyfum