photo

پیرو شکل‌گیری ساختار جدید معاونت فرهنگی- اجتماعی و دانشجویی و تأسیس گروه مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی- اجتماعی؛ با توجه نوپا بودن این گروه در ساختار دانشگاه، ضرورت و نیاز به گفتگو و تعامل هر چه بیشتر این گروه با وزارت علوم و دانشگاه‌هایی که واحدهای سازمانی مشابه با گروه مطالعات دارند، احساس شد. در این راستا، آقای دکتر علیرضا آزاد رئیس گروه مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی- اجتماعی در سفری هفت روزه به تهران، با نزدیک به 20 مسؤول دانشگاهی و چهره فرهنگی دیدار و گفتگو کردند.

در این سفر دیدارهایی با مسئولان وزارت علوم، وزارت بهداشت و جهاد دانشگاهی؛ مدیران گروه‌های برنامه‌ریزی و مطالعات در سه دانشگاه علامه طباطبایی، علم و صنعت، تربیت مدرس و تنی چند از چهره‌های فرهنگی و اجتماعی تعاملاتی صورت گرفت.

در دیدار با مسئولان وزارت علوم ابتدا گزارشی از وضعیت ادغام دو معاونت در دانشگاه فردوسی ارائه گردید. دکتر آزاد در دیدارهای جداگانه با دکتر ایرجی کجوری (مدیر کل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم)؛ دکتر شالچی (مدیر کل دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم)؛ آقای دکتر خسروی (مسؤول واحد پژوهش‌های اجتماعی دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم؛ آقای دکتر ملکی (مسؤول واحد پژوهش‌های دینی دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم) پس از شرح روند ادغام، تسری دادن مقولات فرهنگی به بدنه معاونت دانشجویی را یکی از اهداف ادغام و تمرکز سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی و ارزیابی و بودجه در گروه مطالعات و برنامه‌ریزی را یکی از ساز و کارهای این هدف معرفی کردند. دکتر آزاد با برشمردن مواردی از مقام‌ها و امتیازهای برتر دانشگاه فردوسی در عرصه‌های فرهنگی، خواستار حمایت و هماهنگی وزارت برای حرکت دانشگاه فردوسی به سمت رقابت های بین المللی و برندسازی و تولید هویت فرهنگی و اجرای پروژه راه اندازی واحدهای فرهنگی دانشگاه‌های کوچک شد. علاوه بر آن حمایت وزارت از پروژه ادغام در دانشگاه فردوسی و اتخاذ سیاست وزارتی برای ادغام معاونت از دیگر مطالبات رئیس گروه مطالعات و برنامه‌ریزی دانشگاه فردوسی از مسئولان وزارت علوم بود.

همچنین دیدارهایی با با مدیران واحدهای سازمانی مشابه با گروه مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی-اجتماعی صورت گرفت که از آن جمله می توان به دیدار با خانم دکتر جامه بزرگ (مدیر نظارت و برنامه‌ریزی و ارزیابی دانشگاه علامه)، آقای دکتر شریعتی (مدیر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی فرهنگی دانشگاه تربیت مدرس)، آقای دکتر مرزبان راد (مدیر ارتباطات فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علم و صنعت) و آقای دکتر واحدی (مدیر گروه طرح و برنامه فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علم و صنعت) اشاره کرد. هدف از ملاقات با مدیران گروه‌های مطالعات و برنامه‌ریزیِ دانشگاه‌های بزرگ، بهره‌گیری از تجربه واحدهای مشابه در دانشگاه‌ها و مقایسه ظرفیت، توان و بودجه دانشگاه فردوسی با سایر دانشگاه‌ها بود. ضمن تحقق این اهداف زمینه‌های تعامل میان واحدهای مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌های بزرگ شناسایی گردید و مقرر شد که از ساختار برخی از این دانشگاه‌ها و محصولات فرهنگی آن‌ها در جهت تکمیل ظرفیت های گروه مطالعات و برنامه‌ریزی دانشگاه فردوسی استفاده شود. همچنین با پیشنهاد آقای دکتر آزاد، مدیران این گروه‌ها تمایل خود را برای ایجاد شبکه ارتباطی دائمی میان معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت عتف و مطالعات، سیاست گذاری، برنامه ریزی و ارزیابی فرهنگی-اجتماعی دانشگاه‌ها و برگزاری نشست مسئولان سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی و ارزیابی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها ابراز نمودند.

همچنین با برخی از چهره‌های فرهنگی و اجتماعی ازجمله دکتر مصلح (رئیس سابق دانشکده ادبیات دانشگاه علامه و صاحب‌نظر فرهنگی)، دکتر آدمی (مدیرکل سابق دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم)، دکتر میرزایی (رئیس پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی)، دکتر رحمانی (معاون پژوهشی پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی)، دکتر کاوه فرهادی (عضو هیأت علمی دانشگاه پیام نور)، دکتر آقا مرادی (پژوهشگر و فعال محیط‌زیست، مدیر انتشارات تخصصی محیط‌زیستی تالاب) و جناب آقای سوهانی (پژوهشگر و فعال فرهنگی؛ مستندساز و فعال محیط‌زیست) دیدارهایی صورت گرفت که در ضمن آن، توان فرهنگی و دانشجویی دانشگاه فردوسی بیشتر شناسانده و زمینه‌های حضور پررنگ‌تر اندیشه‌ورزان فرهنگی در دانشگاه فردوسی مهیا گردید.